Педагогічна нарада "Організація завершення освітнього процесу 2023-2024 навчального року"

Незабаром закінчиться 2023/2024 навчальний рік, ще один складний рік навчання в умовах воєнного стану. Саме зараз вже слід подбати про аналіз виконання освітніх програм та навчальних планів. Сьогодні, 03.05.2024 відбулась нарада адміністрації та вчителів закладу, на якій розглянуто ряд важливих питань щодо організації завершення освітнього процесу 2023/2024 навчального року.

Керуючись листом Департаменту освіти і науки України №063-3922 від 17.04.2024 року «Про завершення 2023/2024 навчального року», відповідно до наказу по школі №103 від 01.09.2023 року «Про структуру 2023-2024 навчального року», враховуючи те, що заклад не припиняв освітній процес у цьому навчальному році, не змінювались терміни канікул та структура навчального року, були відсутні віялові відключення електроенергії, зменшилась кількість повітряних тривог, відсутні святкові дні в умовах воєнного стану ІІ семестр буде завершено 31 травня 2024 року.

АЛЕ, враховуючи особливості освітнього процесу в 2023/2024 навчальному році та зважаючи на те, що навчальний рік триває до 28 червня (Постанова Кабінету Міністрів України №782 від 28 липня 2023 року):

  1. Заклад освіти планує максимально використати навчальні дні червня для:
  • подолання освітніх втрат/розривів: індивідуальні/групові компенсаторні та коригуючи заняття ( за окремим графіком) для здобувачів освіти 1-х – 10-х класів.
  • розвитку творчих навичок та особистих якостей учнів: поглиблення знань з окремих предметів, іноземних мов, викладання та реалізація практичної складової програми предмету «Захист України», заняття/ тренінги, стратегічні сесії/семінари з безпеки життєдіяльності, мінної безпеки, тактичної медицини, попередження травматизму, навчальні екскурсії та навчальні практики тощо.

Отже, до 14 червня, за окремим графіком, в закладі планується проведення

індивідуальних/ групових компенсаторних та коригуючих занять для здобувачів освіти 1-х-10 класів.

На нараді розглядались питання:

  • виконання освітньої програми;
  • підсумкового оцінювання учнів 5-11 класів;
  • ведення електронних журналів;
  • державної підсумкової атестації;
  • надання звітності про рух та успішність учнів;
  • переведення учнів на наступний рік навчання та видачі документів про здобуття освіти тощо.

Звернуто увагу вчителів закладу на необхідності продовження роботи, направленої на надання психологічної та соціально-педагогічної підтримки учасникам освітнього процесу, підвищення кваліфікації педагогів, зокрема вчителів середньої ланки Нової української школи.

Успішного завершення навчального року!

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування