А над світом українська вишиванка цвіте

Вишиванка – генетичний код української нації, який об'єднує нас з кожним роком з новою силою. Це символ приналежності до роду, який також є оберегом кожного українця та символізує любов, сім'ю, вірність, батьківщину, благополуччя та процвітання.

16 травня в Україні відзначають День вишиванки. Усе почалося зі студентської акції у Чернівцях близько 20 років тому, а потім перетворилося на загальнонаціональне свято.

Після початку повномасштабної війни українці стали більше цікавитися історією України та історією одягу зокрема.

За останні роки вишитий одяг став частиною повсякденного образу багатьох – від політиків, блогерів, до школярів і студентів.

З метою продовжити знайомство дітей з відродженням обрядових звичаїв і традицій нашого народу, познайомити з історією виникнення свята Вишиванки в сучасній Україні, розширити і поповнити знання про традицію застосування і призначення української вишиванки. Сприяти розвитку інтересу до національних звичаїв та обрядів, викликати почуття національної гордості і пошани традиціям власного народу. В закладі освіті 16 травня було проведено: виховні години "Українська вишиванка - код нації", "А над світом українська вишиванку цвіте", парад вишиванок та святковий флешмоб "Дякуємо ЗСУ!".

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування